A mai trecut o luna, am mai dovedit inca un episod din Cursul de specialist in recrutare – Tehnici de recrutare si selectie. Citeste continuarea articolului.

Cum a fost Modulul 2 al programului „Specialist in Recrutare”?

A mai trecut o luna, am mai dovedit inca un episod din Cursul de specialist in recrutare – Tehnici de recrutare si selectie. Un episod-surpriza, caci trainerul le-a pregatit participantilor o proba practica un pic mai neconventionala: prepararea de clatite. Experienta s-a petrecut chiar in sala de curs, la o plita electrica, dupa ce Marilena si echipa au stabilit metodic intregul proces: ingrediente, ustensile, etape si responsabili. Ce-a iesit vedeti clar in poze!

Dar poate va intrebati: ce-or avea clatitele de-a face cu recrutarea? Pai, hai sa ne gandim: care este cea mai mare provocare pe care ne-o arunca o clatita (inainte sa o aruncam noi pe ea)? Timpul, nu-i asa? Sincronizarea perfecta, trebuie sa stii exact cand sa intorci clatita: cand marginile rumenite se desprind si apar bule de aer – dar nu imediat dupa formarea lor, ci cu o secunda mai tarziu, cand bulele incep sa se sparga. Ei bine, asa e si in procesul de recrutare: ai pe masa un job proaspat ca painea (sau clatita, in cazul nostru) calda, ai si un termen-limita pentru ocuparea pozitiei. Si nu vrei sa-l faci pe candidatul ideal sa astepte prea mult, o sa-ti arda de nerabdare in sens negativ, asemenea clatitei. Totodata insa, graba striga treaba si o decizie pripita nu da nici macar o gogoasa pripita, ci o clatita dezumflata, in traducere o angajare nepotrivita.

Analogiile dintre clatite si recrutare nu se opresc aici, va lasam pe voi sa le descoperiti pe celelalte. Cert e ca aventura nu i-a lasat indiferenti pe cursantii nostri, cu atat mai mult cu cat majoritatea ne-au marturisit ca s-au inscris la Modulul 2 cu gandul de a invata alte si alte lucruri noi, iar unii dintre ei – precum Ligia – au venit cu inima larg dechisa, fara niciun fel de asteptari, ci doar de dragul experimentarii.

Cea mai utila parte a cursului, in opinia participantilor, s-a dovedit prima zi, cu prezentarea concreta a procesului de recrutare.

Noutatea revelata sau validata de acest curs a stat in diagramele procesului de recrutare, sistemul de competente Lominger sau platformele de selectie.

Cat despre atmosfera sub care s-a desfasurat Modulul 2, feedbackul insista pe calificativul relaxa(n)t. Neasteptat de relaxata, tine sa sublinieze Ana, dar nu mai putin profesionista. De parca nu ai fi la un curs (desi primesti teorie consistenta), ci cand la un colocviu amical, cand la o intrecere de gatit clatite. Si, desigur, trainerul are meritele sale aici: plina de voie buna, spune Laura, prietenoasa, calda (Olivia), un om foarte deschis, cu abordari inedite (Ligia), profesionista, cu raspunsuri documentate la fiecare intrebare (Ana). Iar Valentin ii transmite sa nu se schimbe:)

Va promitem insa ca ne vom schimba! Din bine in si mai bine, veti vedea asta la viitoarele module, pe care ne-ati asigurat ca le asteptati cel putin ca pe o clatita calda!