Cele mai bune cariere izvorasc din adancul fiintei noastre, scotandu-ne la lumina cele mai puternice imbolduri si aspiratii. Citeste continuarea articolului.

“Cele mai bune cariere izvorasc din adancul fiintei noastre, scotandu-ne la lumina cele mai puternice imbolduri si aspiratii. Misiunea unui consilier in cariera este aceea de a-i lasa pe oameni sa-si cante propriile cantece.”

–  Howard Figler, The Career Counselor’s Handbook

    In era schimbarilor accelerate si nu de putine ori radicale, ne trezim cum am adaugat in dreptul cuvantului cariera un al doilea semn de intrebare. Primul il pusesem cand ne framantam sa ne aflam vocatia profesionala, privind doar in interior; mai tarziu, am renuntat la obsesia vocatiei (sau a pasiunii) si am imbratisat explorarea: am incercat joburi, stagii de practica, cursuri de formare, iar joburi, le-am pierdut, am ajuns in somaj, apoi am gasit altele – unele asemanatoare cu experientele anterioare, altele de o noutate naucitoare.

Noi si carierele noastre, intr-un ocean de incertitudini care rasar deopotriva dinauntru si din exterior. Cine ne-ar putea sprijini sa ne ridicam deasupra acestui tumult si sa scrutam increzatori orizontul? Tu! Da, tu! Daca ai fi consilier in cariera!

Consilierul in cariera este cel care ne face sa descoperim in interiorul nostru redutele de siguranta si constanta intr-o realitate atat de fluida. Si cel care ne ajuta sa armonizam nazuintele sinelui cu provocarile exterioare. Propria identitate profesionala cu cerintele pietei muncii, ori de cate ori va fi nevoie. Pentru ca sigur ceva din noi („cantecul propriu”) va rezona la un moment dat cu frecventele din afara.

In calitate de consilier in cariera, le inlesnesti celorlalti redescoperirea si reinventarea de sine, cu pastrarea coordonatelor esentiale ale personalitatii lor. Martor la un astfel de miracol, vei vedea curand aceleasi procese in tine. Ajutand, te vei ajuta pe tine.

Artistul care mijloceste astfel de minuni nu-i insa doar un amator talentat. E profesionist cu diploma! Ai auzit de GCDF? Global Career Development Facilitator, certificatul international care iti atesta statutul de expert in consilierea de cariera.

De ce ai avea nevoie de un program de formare incununat de o dubla certificare ANC- GCDF?

  • In primul rand, pentru ca activitatea de consultanta in cariera reclama o complexitate de competente inalt specializate: consiliere psihologica, training/coaching, cunoasterea teoriilor despre cariera, a metodologiilor de evaluare si a tehnologiilor folosite in consiliere, capacitatea de a lucra cu o populatie diversa si de a gestiona subtilitati etico-legale, implementare de programe, promovare si relatii publice etc. etc.

Minunat! E ca si cum as avea zeci de cariere intr-una singura! Exact! Singurul loc unde poti dobandi toate aceste abilitati dintr-odata este cursul de consilier in cariera certificat ANC.

  • O certificare este un pasaport de incredere catre usa oricarui client, persoana fizica sau organizatie de business.
  • Apartenenta la comunitatea consilierilor formati de APT iti va genera sprijin constant si acces generos la oportunitatile de educatie continua.

Beneficiile profesiei de consilier in cariera nu se opresc aici: piata moderna a serviciilor de consultanta si orientare profesionala este un izvor nesecat de angajamente. Aproape toti vom avea nevoie, de mai multe ori in viata, de la gradinita pana la pensie, si dincolo de pensie, de un consilier in cariera! Si, cum profesionistii cu norma intreaga nu mai pot infrunta de unii singuri valul de solicitari, sunt asteptate intariri serioase: indiferent de formatia si experienta profesionala, oricine are sansa sa intre in tagma „pro” printr-un curs de formare certificate ANC si livrat dupa modelul GCDF.

Te imaginezi partener de-o viata cu mii de clienti provenind din cele mai variate categorii socio-culturale, profesionale si de varsta si expunandu-ti cele mai eterogene personalitati si circumstante individuale?

Te imaginezi punand o piatra la temelia carierelor individuale, dar si la succesul unei intregi afaceri sau institutii? Ca expert acreditat ANC si GCDF, ai libertatea de a actiona intr-o diversitate de medii, de la scoli, facultati la companii de resurse umane, organizatii non-guvernamentale si corporatii. Sau te poti bucura de propriul tau cabinet de consiliere.

Responsabilitate si in acelasi timp libertate. Nu multe sunt carierele care pot impaca ambele beneficii!

Toate castigurile de mai sus si inca multe altele le vei avea in curand, daca te inscrii acum la cursul de Consilier in Cariera, program de formare profesionala acreditat ANC.

Canta-ti cantecul si faureste-ti cariera carierelor: consilier in cariera!